Universet

D

en stemningsfulde butik munkhus.com er indrettet i den gamle staldbygning til skovfogedboligen ’Munkhus’, beliggende i den skønneste natur omgivet af Munkeskoven sydvest for den gamle købstad Køge. Butikken ejes og drives af Claus Pedersen, dekoratør, forfatter og tidligere boligredaktør, som har slået sig ned i landlige omgivelser efter mange års hektisk mediearbejde i København for at beskæftige sig med det, han altid har brændt for: det levende, særegne og smukke som findes i naturen.

Naturen og det den producerer er udgangspunktet i Claus’ univers:

Blomsterbuketter og blomsterdekorationer i foråret, sommeren og sensommeren er alle fremstillet af høsten fra skovfogedboligens store skærehave, som Claus hvert eneste år starter op fra bunden med frø og gamle knolde. Claus luer og tynder og flytter rundt i skærehaven, så resultatet bliver en frodig mangfoldighed af farver, former, sorter og størrelser.

I de tidlige morgentimer i sæsonen, går Claus i skærehaven og høster: buketterne og dekorationerne bliver alle sammensat med hans helt fantastiske øje for form og farvesammensætning. Claus’ unikke buketter og dekorationer giver hele tiden nye oplevelser jo længere man kigger på og i dem og man overraskes konstant.

Claus har fagligheden iorden – alt bliver bundet og sat sammen efter de strenge grundregler i blomsterbinding, så blomsterne står længe og bevarer friskheden og skønheden.

Claus’ univers ved juletid er et kapitel for sig: dekorationer og kranse bugner i den gamle stald og også her frydes man over de ting, Claus formår at skabe. Forberedelserne til årets julestue starter allerede om sommeren, hvor Claus går ud i Munkeskoven for at finde kogler, aks, frøstande, grene og svampe og hvad han ellers finder på sin vej. Noget bliver vasket, bleget og trådet, andet hænges til tørring på staldens loft eller under halvtagene omkring stalden og gårdspladsen.

Claus forbereder julen hver sommer med forskellige og nye fund – noget lykkes, andet lykkes ikke og erfaringerne bliver rigere og nyskabelserne inspirerer.

Claus’ tidligere arbejde som boligredaktør skinner også igennem i den smukke butik og man er ikke i tvivl om, at han stadig følger med i tidens trend inden for boligindretning.

I skøn samordning med blomster, dekorationer og kranse finder man vaser, krukker, potter, kurve, fade, lanterner og stager arrangeret som stilleben på rustikke borde til nydelse og inspiration for besøgende.

Udover at fremstille ting til butikken, tager Claus imod bestillinger på blomsteropgaver indenfor bryllup, receptioner og lignende. Hvis inspirationen og ideerne til et arrrangement er svære at finde frem og det er vanskeligt at overskue, er det blot at besøge Claus i butikken og gå en tur med ham i den store have omkring skovfogedboligen: man begejstres af hans passion for blomster og vækster og man kan være sikker på, at blomsterdekorationerne til et arrangement eller brudebuketten til et bryllup vil blive udført med den største omhu og kærlighed.

Butikken er Claus’ univers – ingen tvivl om det – og den er inspirerende at besøge og man føler sig umådeligt godt tilpas og velkommen. Og det er svært, at komme derfra igen..........